Южна Корея и САЩ започнаха най-мащабните си съвместни военни маневри от

...
Южна Корея и САЩ започнаха най-мащабните си съвместни военни маневри от
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започнаха най-мащабните военни учения от пет години насам

Южна Корея и Съединени американски щати започнаха  най-мащабните си взаимни военни маневри от пет години насам макар заканите на Северна Корея, оповестила часове по-рано, че е изстреляла от подводница две крилати ракети, съобщи Франс прес.

Вашингтон и Сеул ускориха съдействието си в защитата с оглед възходящите закани от страна на Пхенян и зачестилите през последните месеци тествания на оръжия в КНДР.

Американско-южнокорейските маневри " Фрийдъм шийлд ", които ще продължат минимум 10 дни, ще бъдат фокусирани върху " развиването на средата на сигурността " заради засилената настъпателност на Северна Корея, обявиха съдружниците.

В началото на март севернокорейската войска сподели, че преди " Фрийдъм шийлд " специфичните сили на Вашингтон и на Сеул ще провеждат военно обучение " Тийк найф " – симулация на прецизни удари по основни обекти в Северна Корея.

Всички тези учения провокират яд у Пхенян , който вижда в тях генерална подготовка за навлизане на територията му или за събаряне на севернокорейския режим.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР